Круглий стіл на тему «Професія Бухгалтер сьогодні і перспективи в майбутньому»

05 травня 2023 року за ініціативи кафедри фінансів та бухгалтерського обліку в Економіко-технологічному інституті імені Роберта Ельворті відбувся круглий стіл на тему «Професія Бухгалтер сьогодні і перспективи в майбутньому».

Під час круглого столу учасники обговорили проблеми та виклики, з якими доводиться стикатися бухгалтерам сьогодні, актуальність професії та перспективи підготовки фахівців цієї галузі, поділилися думками з приводу підвищення якості підготовки студентів, які обрали цю спеціальність.


 
 

Розвиток цифрових технологій модернізує багато галузей економіки, в тому числі і сферу бухгалтерського обліку, але в той же час важливим залишається роль бухгалтера як аналітика та координатора в різних ситуаціях. Сьогодні все частіше у розвинених країнах функції обліку передають до спеціалізованих бухгалтерських компаній, і Україна має враховувати світовий досвід, розвивати свій сегмент обліково-аналітичного аутсорсингу. І дуже важливим в цьому контексті є оновлення освітніх програм відповідно до реалій сьогодення, навчання студентів навичкам використання у професійній діяльності сучасних інформаційних технологій, розвиток soft skills за рахунок вивчення основ менеджменту, трудового права, лідерства та бізнес-інформатики.
 
Учасники круглого столу погодилися, що в сучасних непростих умовах важливо не тільки зберегти контингент студентів, але й залучити молодь до вивчення цієї вкрай важливої професії, зацікавити молодих людей до навчання – саме тому в ЕТІ було розроблено програму підтримки студентів, за якою першокурсники спеціальності 071 «Облік і оподаткування» перший можуть навчатися БЕЗКОШТОВНО (фактична вартість навчання становить 1 грн).
 
БЕЗКОШТОВНЕ (за 1 грн) за перший рік навчання також передбачено і для випускників КОЛЕДЖІВ (фахових молодших бакалаврів, молодших спеціалістів).
Обговорення було цікавим і корисним для всіх присутніх. Дякуємо всім за участь!