Унікальні писанки від Етнолабораторії для студентів ЕТІ

13 квітня, напередодні важливого для всіх християн свята Великодня, студенти Економіко-технологічного інституту імені Роберта Ельворті відвідали унікальну експозицію писанок в Етнолабораторії «Баба Єлька». Колекцію з 12 писанок, прикрашених традиційними для Кропивниччини візерунками, майстриня Ірина Михалевич розмістила в шоломах військових-спецпризначенців, заповнених зерном, – як нагадування про смерть, яка принесла в наш край війна, та життя, яке дає нам українська земля.
 
Студентам дуже сподобалося, що в Етнолабораторії, на відміну від звичайних музеїв, можна не тільки оглянути колекцію, але й потримати в руках старовинні речі, сфотографувати унікальний одяг та прикраси, у повній мірі відчути себе дотичним до історії та культури нашого регіону.
 
Виявилося, що у багатьох вдома зберігаються чимало речей з цікавою історією, які можуть доповнити колекцію Етнолабораторії, а деякі зі студентів висловили бажання долучитися до експедицій культурно-мистецького проєкту, тож у Етнолабораторії та ЕТІ ім. Роберта Ельворті з’явилися нові перспективні напрями співпраці.