Студпарламент ЕТІ - в Українській асоціації студентів (YAC)

4 квітня, представники студентського парламенту Економіко-технологічного інституту імені Роберта Ельворті брали участь у зустрічі заступника міністра освіти і науки Михайла Винницького та голови Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Сергія Бабака із представниками і представницями органів студентського самоврядування з різних регіонів України. Захід відбувся за ініціативою Незалежного національного студентського союзу України — Української асоціації студентів (YAC).
Обговорення та пошук спільних рішень з усіма сторонами освітнього процесу — ключовий аспект для комплексної трансформації вищої освіти, яку ініціює та реалізує МОН. А саме студенти — активні та дієві співтворці цих змін.
Михайло Винницький та Сергій Бабак представили й аргументували основні складові реформування вищої освіти. Студенти мали змогу поставити свої запитання під час конструктивного діалогу визначити майбутні пріоритети для діяльності та подальших змін.

Спільно обговорили:
• модернізацію мережі ЗВО, а також права й можливості студентів у контексті цих змін, критерії обʼєднання університетів та їхню автономію та перерозподіл бюджету під час цього процесу;
• освітні траєкторії та суб'єктність студента;
• перетин кордону з метою навчання на програмах академічної мобільності;
• нову систему грантів й державне фінансування;
• інклюзивне навчання;
• фінансування гуртожитків й виплати стипендій для студентів.

Це була важлива та необхідна зустріч для трансформації вищої освіти.
Реформи давно назріли, і надзвичайно важливо враховувати думки студентів при впроваджені змін для поліпшення якості вищої освіти та інтеграції нашої освітньої системи в єдиний європейський простір.