Студенти Кропивницького та Чернівців налагодили співробітництво

Студентські парламенти Економіко-технологічного інституту імені Роберта Ельворті та Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича офіційно розпочали співробітництво.
На початку квітня представники Студентського парламенту Економіко-технологічного інституту імені Роберта Ельворті здійснили дружній візит до Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, де мали чудову можливість налагодити комунікацію зі студентським парламентом ЧНУ.


Під час зустрічі з представниками парламенту ЧНУ відбувся насичений та продуктивний обмін досвідом. Були обговорені найкращі практики та шляхи реалізації студентських проєктів і можливості для студентської мобільності під час війни. Також було висловлено думки щодо законодавчих змін в системі освіти України, спрямованих на реформування та комплексну трансформацію вищої освіти, яку ініціює та реалізує МОН.
Студенти ЕТІ мали можливість ознайомитись і з роботою факультетів ЧНУ. Катерина Ференець, голова студентського парламенту економічного факультету, та Олександр Кифяк, заступник декана факультету, провели екскурсію економічним факультетом та розповіли про організацію освітнього процесу. Студентам ЕТІ надана можливість порівняти освітні програми та набір предметів вільного вибору за спеціальностями і програмами. Висловлюємо подяку Катерині Ференець та Олександру Кифяку за доброзичливість і відкритість.
Під завершення візиту була підписана угода про наукову та творчу співпрацю між ЕТІ та ЧНУ, що стало важливим етапом у цій подорожі. Цей документ відкриває нові можливості для спільних досліджень, проектів та обміну досвідом.
І звісно, неперевершене враження від знайомства з Чернівцями! Магічна екскурсія містом дозволила студентам відчути його особливу атмосферу та відкрити для себе таємниці цього чудового міста нашої прекрасної незалежної України.
Щиро вдячні усім, хто приділив свій час команді ЕТІ! Ця цінна співпраця з ЧНУ стане запорукою розвитку наших навчальних закладів та міцного партнерства у майбутньому.
Команда Студпарламенту ЕТІ повернулася до Кропивницького з натхненням, новими ідеями та готовністю їх реалізувати.
Дякуємо ЗСУ за цю можливість!