Другий день у Вроцлаві видався дуже насиченим.

Другий день у Вроцлаві видався дуже насиченим.
Ми відвідали Вроцлавський технологічний парк (Wrocławski Park Technologiczny). Нейморівні емоції від побаченного. Парк один з найбільших у Польщі, побудований за ініціативи муніцепалітету та місцевих університетів, що став справжнім магнітом, що притягує і технологічні компанії, і стартапи, і науковців.
Маючи декілька корпусів, де розташовані і інкубатор, і сучасні лабораторії, і компанї, парк вже досягнув значних результатів своєї роботи, зміг залучити додаткове фінансування для побудови нових корпусів з ЄС, а головне, став місцем комунікації спеціалізованих компаній, які в співпраці здатні створювати нові проривні продукти.
При цьому, вони можуть користуватися сучасним обладнанням і лабораторіями, беручи їх в оренду по мірі необхідності, не витрачаючи на це значних коштів.
Гарна модель для впровадження на теренах України, адже ми також маємо створювати умови для розвитку інновацій і креативних індустрій, якщо хочемо увійти до числа розвинутих країн світу. Створення такого технологічного парку, це реальна пропозиція і для стратегії розвитку Кропивницького.
Такі навчальні поїздки надають можливість вивчати передовий досвід, інноваційні методи роботи та способи залучення фінансових ресурсів для розвитку нашого міста.